Új
Székházunk

Új
Székházunk

KATT IDE

120
m magas
28
emelet

86,000
m2

Új székházunk

A MOL Campus a MOL-csoport új székháza lesz. Az új épület közös tető alá hozza a cég budapesti tevékenységét, és ezzel egyidejűleg izgalmas módon alakítja a város építészetét.

A MOL-csoport 2030-ig tartó stratégiájának szerves részeként az új épület előfutára lehet a jövő irodájának. Egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az alsóbb szinteken étterem, kávézók, illetve a munkavállalók által használható további létesítmények találhatóak, míg az irodaterek a felsőbb szinteken kapnak helyet.

Zöld terek a központi átriumtól egészen a tetőteraszig, az épület egészét keresztülszövik, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. E terek közösségi katalizátorok is, hiszen segítik a kollégák együttműködését, de elősegítik a kikapcsolódást és az inspirációt is. Az épület magjának eltolásával tágas, rugalmas tereket hoztunk létre, melyek együttműködésre és közös munkavégzésre inspirálnak. A beáramló természetes fény és a hőmérséklet szabályozására a legfejlettebb technológia szolgál, azért, hogy a legtökéletesebb körülményeket teremtsük meg munkatársainknak.

120 m
magas

28 emelet
86,000 m2

Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. A MOL Campus célja, hogy megőrizze a kapcsolatokat egy olyan városi közösségben, ahol az emberek gyalog vagy kerékpárral érkeznek munkahelyükre. Az épületben tartózkodók közvetlen kapcsolatot teremthetnek a külső környezettel, a tiszta levegővel, a természetes fénnyel és a panorámával is. Célunk, hogy az épület elnyerje a LEED és a BREEAM minősítést is.

Veled is megosztjuk

Kisfilmünk az alaplemez betonozásról

Reméljük neked is annyira tetszik majd a MOL Campus, mint nekünk!

Várunk 2022-ben a tetőteraszunkon, addig is ajánljuk figyelmedbe a nagyszerű látványterveket. Oszd meg ezeket a tartalmakat nyugodtan, csak arra kérünk, mindig tüntesd fel a forrást: www.molcampus.hu

Belülről

Letöltöm a képeket


Kívülről
Letöltés

Print felhasználásra szánt képek letöltése

Online felhasználásra szánt képek letöltése


Alapkőletétel

Videó letöltése

Videó letöltése Facebook-ra vagy Instagram-ra

Drón videó letöltése

Foster + Partners

A Foster + Partners a fenntartható építészet úttörője. Az Apple Park, az új Wembley stadion, a londoni „Gherkin”, a Commerzbank Tower, a Reichstag üvegkupolája – hogy csak néhányat említsünk az általuk megálmodott ikonikus épületek listájáról. A MOL Campus-szal a Foster + Partners végre megérkezett Budapestre is.
Tudj meg többet a Foster + Partners-ről.

FintaStudio

A Dr. Finta József által vezetett FintaStudio Magyarország egyik vezető, több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező építészeti irodája. A FintaStudio otthon van Budapesten, hiszen többek között ők tervezték a WestEnd City Centert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületét és a Bank Centert is.
Tudj meg többet a FintaStudio-ról.

KINZO

A berlini székhelyű belsőépítész cég korábban olyan nagyívű irodaépületek belsőépítészeti terveit készítette el, mint a bécsi ERSTE Campus, a Herzogenaurach-ban található Adidas székház, valamint a berlini SoundCloud irodaháza.
Tudj meg többet a KINZO-ról.

Market

A Market Építő Zrt. komoly tapasztalattal rendelkezik a hazai és nemzetközi nagyvállalatok igényeit messzemenőkig kielégítő irodaházak építésében: nevükhöz fűződik többek között a Telekom és T-Systems közös székháza és a HillSide Offices. A vállalat olyan nagyprojektben is részt vett, mint a Groupama Aréna és az Apollo Tyres gumiabroncsgyára. A Market végzi a MOL Campus szomszédságában épülő új városnegyed, a BudaPart létrehozását, ahol 15 lakó- és 13 irodaépület is helyet kap.
Tudj meg többet a Market-ről.

Kérdezz!

Miért van szüksége a MOL-nak új székházra?
A MOL munkatársai Budapest öt kerületében szétszórva dolgoznak, ami időnként eléggé megnehezíti az egyes részlegek együttműködését. Ezen túl a jelenlegi irodaépületeink nem felelnek meg a modern irodaépületek felé támasztott elvárásoknak, lassan túlzsúfolttá válnak.
Hogy hívják az új székházat?
Az új székházunkat MOL Campusnak hívják.
Honnan jött a “Campus”?
Mindegyik három emeletes egység egy campus. Akárcsak az egyetemeken, csak nálunk ezek függőleges campusok. Az egy campuson belül lévő három emeletet lépcsőkkel kötjük össze, és minden campushoz tartozik egy télikert is, mely közösségi katalizátorként segíti a kollégák közötti együttműködést, de lehetőséget teremt a kikapcsolódásra és az inspirációra is.
Milyen magas lesz az épület?
A MOL Campus 120 méteres, 28 emelet magas épület lesz.
Hány lift lesz az épületben?
Az épületben 21 lift lesz.
Mikor költöznek be?
2022-ben.
Kik az építészek?
Az épületet a brit Foster + Partners, valamint a magyar FintaStudio tervezte.
A Foster + Partners neve ismerős, hol hallhattam már róluk?
Az Apple Park, az új Wembley stadion, a londoni „Gherkin”, a Commerzbank Tower, a Reichstag üvegkupolája – hogy csak néhányat említsünk a nevükhöz kapcsolható ikonikus épületek listájáról.
A FintaStudioról is hallottam már, de mely épületek fűződnek hozzájuk?
A Dr. Finta József által vezetett FintaStudio Magyarország egyik vezető, több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező építészeti irodája. A FintaStudio otthon van Budapesten, hiszen többek között ők tervezték a WestEnd City Centert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületét és a Bank Centert is.
A MOL egyedül fogja használni az épületet?
Igen, csak a MOL-csoport munkatársai fognak az épületben dolgozni.
Hányan fognak a MOL Campusban dolgozni?
A költözés több mint 2200 főt érint, de az épület 2500 munkavállalónak biztosít 21. századi körülményeket, így rugalmasak lehetünk a jelenlegi munkaerő számának növekedése esetén is.
Pontosan mekkora a MOL Campus alapterülete?
A teljes bruttó szintterület (garázsszintekkel) megközelítőleg 86 ezer négyzetméter.
Ki építi a MOL Campust?
A telket már megvettük és a projekt fejlesztői is mi vagyunk. A MOL Campus a MOL-csoport saját tulajdona lesz.
Lesz a MOL Campus tetején kilátó?
Igen, az épület tetőteréről csodálatos kilátás nyílik majd a gyönyörű Budapestre. A tetőterasz a budapestiek és a turisták számára is látogatható lesz.
Hol fog felépülni a MOL Campus?
A MOL Campust Budapest XI. kerületében, a BudaPart-Kopaszi-gát mellett, a saját telkünkön fogjuk felépíteni.

Rólunk

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több, mint 30 országban van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában. Tudj meg többet a MOL-csoportról.


Látszik a belvárosból?

Budapest az otthonunk és nagyon szeretjük ezt a várost. Egy olyan épületet terveztünk, amely érdemben nem befolyásolja fővárosunk világörökségi panorámáját.

Körbejártuk azokat a helyszíneket, ahol gyakran megállnak a budapestiek és a turisták gyönyörködni a város lenyűgöző látképében. Az alábbi galériákban megnézheted, mennyire látszik majd a MOL Campus a város különböző pontjairól.

A MOL Campus nem látszik:

MOL Campus látszik:

Így épül

Bérbe vehető területek

A BudaParton, Újbuda megújuló különleges és egyedi városnegyedében épülő MOL Campus a MOL Székháza lesz, de nem csak a MOL munkavállalóinak épül.

A Magyarországon minden tekintetben egyedülálló irodaépület, megjelenéséből, környezeti elhelyezkedéséből és szolgáltatási portófiójából eredő értékeit minél szélesebb körben szeretnénk elérhetővé tenni. Ennek megvalósításához keresünk olyan partnereket, akik magas színvonalú gasztronómiai és szépségipari szolgáltatásukkal hozzájárulnak mind ehhez.

Az épületben jelenleg elérhető bérbeadásra kínált üzlethelyiségek:

Szépségszalon

Az épület déli oldalán elhelyezkedő, 72 m2-es Szépségszalon kialakítására tervezett földszinti üzlethelyiség lehetőséget biztosít fodrászat, manikűr és pedikűr szolgáltatások nyújtására, ami nem csak a vendégek számára biztosít kellemes környezetet, hanem a szakemberekre is inspirálóan hat.

A közvetlen bejárattal rendelkező bérleményi területen a személyzet számára teakonyha és öltöző is kialakítható. A MOL Campus belsőépítész csapata által készített tervek és szakági tervek elérhetőek.

Bisztró

Az épület déli oldalán a Kopaszi-gátra néző stílusos, modern üzlethelyiség, mely egy 510 m2-es Bisztró kialakítására alkalmas, ahol a BudaPart látogatói fesztelen környezetben fogyaszthatják el az ebédjüket vagy kikapcsolódhatnak a kollégákkal, barátokkal vagy családtagokkal egy kellemes vacsora, ital társaságában.

A korzóról közvetlen bejárattal rendelkező Bisztró melegkonyhás étterem kialakítására alkalmas. A bejárat előtti terasz szezonálisan vendégtérként használható. A 28. emeleti Panoráma étterem bérlemény üzemeltetésével együtt történő megvalósítás is elképzelhető.

Panoráma
étterem

Az épület 28. emeletén páratlan kilátást biztosító exkluzív, 650 m2-es Panoráma étterem kialakítására alkalmas kiemelkedő, akár bib gourmand minőségű gasztronómiai szolgáltatás biztosítására. A közvetlenül a kilátóterasz alatt elhelyezkedő étterem rendezvények lebonyolítására is megfelelő, illetve látványkonyha kialakítására is alkalmas. A földszinti Bisztró bérlemény üzemeltetésével együtt történő megvalósítás is elképzelhető.